Teknologia

Spring Drive


Vuosi 1977. Nuori Seiko-insinööri alkoi miettiä, kuinka hän voisi toteuttaa unelmansa "jatkuvasti tarkkaa aikaa osoittavasta kellosta". Hänen visionaan oli pääjousen avulla virittyvä kello, joka saavuttaisi yhden sekunnin / vuorokausi tarkkuuden. Kello, joka olisi yhtä tarkka kuin laadukkaimmat elektroniset kellot. Insinööri Yoshikazu Akahane oli sitkeä ja omistautunut mies. Kesti 28 vuotta, lukemattomia takaiskuja ja yli 600 prototyyppiä, kunnes hän ja hänen tiiminsä onnistuivat lopulta tavoitteessaan. Vuonna 2005 Seiko Spring Drive saavutti täysi-ikäisyyden virstanpylvään.

Spring Driven neljä pääominaisuutta


Korkea tarkkuus

Tri-synchro-säädin ohjaa ja vapauttaa pääjousen tuottaman mekaanisen, sähköisen ja sähkömagneettisen energian. Se korvaa käyntirattaan ja on yksisuuntaisella liikkeellään vakaampi, kestävämpi ja tarkempi. Spring Driven tarkkuus on 1 sekunti päivässä.

Liukuva liike

Koska koneistossa ei ole käyntiratasta, kaikki sen sisällä olevat liikkeet ovat pyöreitä, yhteen suuntaan, jolloin osoittimet voivat liikkua jatkuvasti ainutlaatuisella liukuliikkeellä. Spring Drive on ainoa kello maailmassa, joka ilmaisee ajan luonnollista ja jatkuvalla liikkeellä.

Pitkä tehoreservi

Uuden sukupolven pääjouset tuottavat enemmän virtaa, sujuvammin ja pidempään. Erityinen seos, jonka on kehittänyt Seiko, tuottaa lisää tehoa sen lisäksi, että se on kestävä ja erittäin kestävä lämmölle tai korroosiolle. Spring Drivella on 72 tunnin tehoreservi, vaikka kronografi olisi jatkuvassa käytössä.

Nopea viritys

Vuonna 1959 Seiko keksi mekaanisen kellon viritysmekanismista alkuperäisen komponentin, 'Magic Leverin'. Se lisäsi automaattisen kmekanismin tehokkuutta käyttämällä roottorin kummankin suunnan kummankin kääntämisen tuottamaa energiaa. Suoraan roottorin akselille asennetun uuden Magic Lever -järjestelmän avulla voimansiirto on entistä tehokkaampaa.

Mekanismi


Energialähde
Ainoa käyttövoima on pääjousi

Voiman välitys:
Pääjousen voima välitetään vaihteiston kautta osoittimiin ja Tri-synchro-säätimeen.

Säätö:
Tri-synchro-säädin säätää liukupyörän ja osoittimien nopeutta sähkömagneettisella jarrutuksella.Kolme keskeistä innovaatiota


Tri-synchro-sääntely
SEIKO on kehittänyt erityisesti Spring Drivelle, Tri-synchro-säätimelle
1. ohjaa pääjousen mekaanista energiaa.
2. muuntaa pienen osan tästä energiasta sähköksi Spring Drive -kiteen virran saamiseksi.
3. tuottaa magneettisen voiman säätää liukupyörän nopeutta.
Nämä kolme erilaista energiamuotoa antavat säätimelle nimensä "tri".


Pääjouset
Seiko kehitti uuden erittäin joustavan metalliseoksen "Spron 510" pääjouselle.
SPRON 510 * on Seikon ainutlaatuinen metalliseos, joka johtaa alaa ja tarjoaa laajemman tehon ja tarkkuuden.
* SPRON on Seiko Instruments Inc: n rekisteröity tavaramerkki.

Magic Lever:
Magic Lever on ainutlaatuinen viritysjärjestelmä, jonka Seiko kehitti ensimmäisen kerran vuonna 1959.
Spring Driven uusi Magic Lever -viritysjärjestelmä, joka on asennettu suoraan roottorin akselille, antaa paremman hyötysuhteen ja mahdollistaa lyhyemmän viritysajan ja pidemmän tehoreservin.


Spring Drive kronografi

Seiko Spring Drive tarjoaa täydellisen alustan luksuskronografille, koska kulunut aika mitataan tarkasti eikä lähimpään murto-osaan. Yhden sekunnin tarkkuudella päivässä, sen 12 tunnin kesto, pystysuora kytkin ja pylväspyörä tarkkaan napinhallintaan takaavat, että tämä on yksi maailman hienoimmmista kronografeista. Käsin koottuna, 416 osalla, 50 jalokivillä, 140 öljypisteellä ja viidellä eri voiteluaineella Spring Drive -kronografin tehoreservi on 72 tuntia, jopa ajanoton ollessa käytössäLiukuva osoitin
Ajanottoon käytetty osoitin liikkuu liukuliikkeellä ja mittaa jopa kaksitoista tuntia. Se pysähtyy tarkasti, kun painiketta painetaan, ei lähinnä sekuntia tai 1/10-sekuntia. Spring Drive Chronograph on ainoa kello, joka voi mitata tarkasti ajan luonnollisen ja jatkuvan liikkeen.

Pystysuora kytkin ja ohjausratas


Pystysuora kytkin
Pystykytkin tuottaa tarkkuutta kronografin toiminnalle, eikä käytetty kronografi koskaan hyppää, kun se käynnistyy. Tämä mahdollistaa tarkkuustason (yksi sekunti päivässä), joka ylittää selvästi minkä tahansa muun ylellisen kronografin.


Ohjausratas
Spring Drive -kronografi on varustettu pylväspyörällä, joka takaa maksimaalisen vakauden kytkentämekanismissa. Tämä kahdeksan pilarin komponentti ohjaa ajanoton toimintaa virheettömällä tarkkuudella ja luo maksimaalisen kestävyyden ja luotettavuuden.
Kaksivaiheinen järjestelmä


Kronografimittauksen tarkkuus ja tarkkuus varmistetaan kaksivaiheisella painonappijärjestelmällä. Pieni vastus puolivälissä ja rauhoittava kiinteä napsautus varmistavat, että käyttäjä saa tarkka ajan, ajanoton aloittamiseksi tai pysäyttämiseksi.

Sulje