Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Mekaanisten kellojen tarkkuus

Mikä on mekaanisten kellojen tarkkuus?

Ympäristö tai olosuhteet, joissa sitä käytetään, vaikuttavat käyntijousta käyttävään mekaaniseen kelloon.

Mekaanisen kellon tarkkuus muuttuu hiukan päivittäin riippuen useista tekijöistä, kuten jousen viritystaso, käsivartesi liikkeet, lämpötila ja kellon asento.
Se ilmoitetaan normaalisti "keskimääräisenä päivittäisenä tarkuutena", joka eroaa kunkin koneistotyypin mukaan.
Vastaavasti mekaanisten kellojen jätättämistä / edistämistä ei mitata päivittäisellä tarkuudella, vaan keskimääräisellä päivätarkkuudella viikossa tai kymmenessä päivässä, kun kello on normaalissa käytössä. Siksi mekaanisten kellojen tarkkuus ilmaistaan "keskimääräisellä päivätarkkuudella".

Mitkä ovat tärkeimmät tekijät, jotka vaikuttavat tarkkuuteen?

Mekaanisissa kelloissa on mekanismi, joka liikkuu käyntivoimalla joka tulee pääjousesta. Käyntijousesta ”purkautuu” voimaa ja pienet metalliset koneiston osat työskentelevät yhdessä ja näin ohjaavat kellon käyntitarkkuutta. Mekaanisen kellon herkkiin metalliosiin vaikuttavat helposti ympäristötekijät, kuten lämpötila, painovoima ja iskut. Myös käyttöolosuhteet, kuten säännöllinen käyttöaika, käsivartesi liikkeet ja pääjousen viritystaso, voivat vaikuttaa kellon edistämiseen tai jätättämiseen.

Lämpötila: Älä aseta kelloa paikkaan, jossa lämpötila on erittäin matala / korkea (alle 5 ºC tai yli 35 ºC)

Mekaaniset kellon osat ovat metallia ja ne laajenevat hieman ja supistuvat lämpötilan muutosten kanssa, mikä vaikuttaa tarkkuuteen.
Normaalisti korkeissa lämpötiloissa kellolla on tapana jätättää ja matalissa lämpötiloissa edistää.

Magnetismi: Pidä kello poissa magneettikentistä

Magnetismi voi vaikuttaa haitallisesti kelloihin, ja se voi edistää tai jätättää. On tärkeää, ettei kelloa jätetä pitkään magneettisten esineiden lähelle. Erityisesti älypuhelimet tai matkapuhelimet (kaiuttimet), televisio- ja PC- tai tablet-laitteiden kaiuttimet, käsilaukun lukot, tablettilaitteen magneettinen suojus, hiustenkuivaajat, sähköiset partahöylät ovat kaikki magneettisia.
Mekaaninen kello, johon magneettisuus on päässyt vaikuttamaan, pysyy magnetoituna, vaikka se olisi erotettu magneettisista tuotteista.

Isku: Vahva isku voi vaikuttaa tarkkuuteen

On suositeltavaa, että poistat kellosi ranteesta ennen urheilua, johon liittyy voimakkaita tärähdyksiä tai iskuja. Mikä tahansa suora osuma ranteeseen voi vaikuttaa kellon sisällä oleviin hyvin pieniin osiin.

Asento: Kellon tarkkuuteen vaikuttaa sen asento, kun sitä ei käytetä ranteessa.

Mekaanisten kellojen edistäminen ja jätättäminen vaihtelevat hieman niiden asentojen mukaan, joihin ne on asetettu. Esimerkiksi vaakasuoraan taulu ylöspäin tai pohja ylöspäin käännettynä tai 12:00 / 3:00 / 6:00 / 9:00 mukaan asetetun kellon käynti voi poiketa toisistaan. Tämä johtuu siitä, että painovoima vaikuttaa kellon sisäliikkeiden toimintaan. Kokeile kellon säilyttämistä eri asennoissa 7–8 tuntia. Tarkista ajanjakson jälkeen kunkin asennon jätättäminen tai edistäminen. Säilyttämällä kelloa lepoasennossa, joka minimoi edistämisen tai jätättämisen voi parantaa käyntitarkkuutta, joka tapahtuu kellon käytön aikana.

Mitä minun pitäisi tehdä tarkkuuden parantamiseksi?

Mekaanisen kellon tarkkuuden parantamiseksi on suositeltavaa, että virität pääjousen joka päivä, tiettynä ajankohtana, vaikka kello olisi itsestään virittyvä.

Viritä kello ennen kuin käytät sitä

On tärkeää, että kellon käyntijousi syöttää riittävästi energiaa kuhunkin liikkeeseen. Mekaanisen kellon tarkkuus on vakaampi, jos se on virittynyt riittävästi. Jos jousi purkautuu ja aiheuttaa energiatason laskun, ympäristötekijät vaikuttavat helposti tarkkuutta sääteleviin osiin.

Viritä pääjousi käynnin vakauttamiseksi

Jos kelloa käytetään ilman, että se viritetty kokonaan, seurauksena voi olla edistäminen tai jätättäminen. Tämän välttämiseksi on suositeltavaa, että käytät kelloa päivittäin yli 8 tuntia.

Kuinka usein minun pitäisi huoltaa kelloa?

Vie kello huoltokeskukseemme joka kolmas vuosi, jotta voidaan tutkia, puhdistaa ja öljytä osia tarvittaessa.

Miksi Seiko suosittelee kellon huoltoa kolmen vuoden välein? (englanniksi)