Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Millä tavoin magnetismi vaikuttaa kelloon?

Magnetismi voi vaikuttaa haitallisesti kelloihin, ja se voi saada aikaan kellon edistämistä tai jätättämistä. On tärkeää, ettei kelloa jätetä pitkäksi aikaa magneettisten esineiden lähelle.

Nykyään meitä ympäröivät monet magneettiset tuotteet. Erityisesti älypuhelinten tai matkapuhelinten (kaiuttimet), television ja PC- tai tablet-laitteiden kaiuttimet, käsilaukun lukot, tablettilaitteen magneettinen suojus, hiustenkuivaajat, sähköiset partahöylät, nämä kaikki ovat magneettisia.


Näiden tuotteiden aiheuttama magneettisuus voi helposti vaikuttaa kellon liikkuviin osiin. Kellon pitäminen yli 5 cm: n päässä magneettisista tuotteista heikentää magnetismin vaikutusta.


Kun epäilet magnetismin vaikuttaneen kelloosi, Ota yhteys lähimpään valtuutettuun Seikon huoltkeskukseen kellon demagnetisoimiseksi.

Analoginen kvartsi:

Analogiset kvartsikellot käyttävät magneettisen voiman voimaa, askelmoottoreiden liikkeeseen ja  roottoreiden liikuttamiseksi.
Nämä askelmoottorit ovat erittäin pieniä, ja magneetti voi vaikuttaa niihin helposti, mikä voi vaikuttaa roottoriin.
Tämän seurauksena kellot voivat pysähtyä tai epäonnistua pitämään oikean ajan.
Kellon sisällä oleva magneettisuus ei kuitenkaan vaikuta kellon tarkkuuteen, joten pidä se kaukana yli 5 cm magneettisista tuotteista ja nollaa oikea aika.
Jos kelloon on vaikuttanut erittäin voimakas magneettinen voima, varmista, että kello demagnetisoidaan

Spring Drive:

Spring Drive -kellot hyödyntävät käyntijousen tuottamaa voimaa samalla, kun nopeutta ohjataan säätömekanismilla.
Kun magneettisuus vaikuttaa tässä säätömekanismissa käytettyyn roottoriin, se aiheuttaa ajanvahvistuksen tai menetyksen ja vaikuttaa sen tarkkuuteen.
Kellon sisällä oleva magneettisuus ei kuitenkaan vaikuta kellon tarkkuuteen, joten pidä se kaukana yli 5 cm magneettisista tuotteista ja aseta oikea aika.
Jos kelloon on vaikuttanut erittäin voimakas magneettinen voima, varmista, että se demagnetisoidaan.

Mekaaninen:

Mekaaninen kello, johon magnetismi vaikuttaa, pysyy magnetisoituna myös sen jälkeen, kun se on erotettu magneettisista tuotteista.
Jos hiusjousi magnetisoituu, tasapainon värähtely on epävakaa, mikä voi aiheuttaa ajanvahvistuksen tai menetyksen ja vaikuttaa sen tarkkuuteen.
Varmista, että se demagnetisoidaan tarkkuuden parantamiseksi.

Digitaalinen kvartsi:

Yleensä magnetismilla ei ole vaikutusta, koska digitaalisissa kelloissa ei ole moottoreita.

Lue lisää magnetismin vaikutuksista (englanniksi)