Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Miten minun tulisi pitää huolta kelloni rannekkeesta?

Koska kelloranneke koskettaa ihoa suoraan, jäljellä oleva hiki tai lika voi vahingoittaa kellorannettasi.
Suosittelemme, että käytät kelloa, jossa on riittävästi tilaa yhdelle sormelle kellorannekkeen ja ranteen välissä.
Hoidon puute voi nopeuttaa rannekkeen heikkenemistä, aiheuttaa ihoärsytystä tai tahrata vaatteesi hihoja.
Noudata alla olevia varotoimia, jotta rannekkeen kunto säilyy mahdollisimman pitkään:

Metalliranneke:

Rannekkeen osien väliin kertyvä lika, hiki tai kosteus voi aiheuttaa ruostetta jopa ruostumattomasta teräksestä valmistetussa rannekkessa.
Tällainen ruoste voi aiheuttaa keltaisen värimuutoksen paidan hihassa, kun hikoilet.
Jos kellorannekkeen säätötappi on ruosteessa, nastat voivat tulla ulos tai pudota ja kellon kuori voi pudota rannekkeesta tai lukko ei välttämättä aukea. Jos tappi työntyy ulos, se voi vahingoittaa käyttäjää. Älä tällöin käytä kelloa ja ota yhteys valtuutettuun Seiko-huoltoon korjausta varten.

Puhdistusmenetelmä:

Ruostumisen estämiseksi pyyhi kosteus, hiki tai lika pehmeällä liinalla, kun se on mahdollista.
Pese ranneke käyttämällä vettä metallirannekkeisiin, kun pinnalla on tahroja.
Jos kyseessä on voimakas tahra, käytä hammasharjaa ja poista lika, joka on kertynyt rannekkeen osiin.
Suojaa kellon kuori kosteudelta käärimällä se muovikelmuun tms.
Pesun jälkeen, kuivaa kello erittäin tarkasti ja katso, että myös rannekeen palojen välit on kuivat ja puhtaat.

Nahkaranneke:

Nahkaranneke on alttiimpi värinmuutoksille ja kosteuden, hien sekä suoran auringonvalon vaikutuksille, kuin metalliranneke.
Nahkahihnat voivat repeytyä tai hihnan värit haalistuvat. Jatkuva hoito on tarpeen, ja tämä vaikuttaa olosuhteet, joissa kelloa käytetään. Älä käytä nahkahihnaista kelloa uimisen, uinnin ja veden kanssa työskentelyn aikana, vaikka itse kello olisi vedenkestävä.
Ole myös varovainen käyttäessäsi kelloa, jossa on vaaleanvärinen nauha, sillä tahrat ovat näkyvämpiä.

Puhdistusmenetelmä:

Pyyhi kosteus ja hiki mahdollisimman pian hieromalla sitä varovasti pehmeällä, kuivalla liinalla ja laita se hyvin tuuletettuun paikkaan puhdistamisen jälkeen ranteesta. Älä altista kelloasi auringonvalolle pitkiä aikoja (esim. Auton kojelaudalla), koska se voi johtaa kellosi nahkahihnan värimuutoksiin / muuttumiseen / rikkoutumiseen.
* On joitain rannekkeita, joiden pinta (tai jopa koko hihna) on valmistettu synteettisestä nahasta, joka kestää paremmin hikoilua kuin aito nahkahihna. Jatkuva hoito rannekkeissa on kuitenkin joka tapauksessa välttämätöntä.

Uretaaninen ranneke:

Uretaani on altis värinmuutokselle pitkäaikaisessa valossa, ja se voi heikentyä kosketuksessa liuottimien tai ilmankosteuden kanssa. Jos ranneke pysyy märkänä ja erittäin kosteissa paikoissa tai altistuvat auringonvalolle pitkiä aikoja, heikkenemisnopeus voi kiihtyä ja rannekkeen pinnalle voi ilmetä joitain halkeamia. Lisäksi läpikuultava, valkoinen tai vaaleanvärinen ranneke adsorboi helposti muita värejä aiheuttaen värin tahroja tai värimuutoksia.
Polyuretaanirannekkeiden kuntoon on kiinnitettävä huomiota, etenkin jos niitä käytetään usein meriurheilun tai ulkoilun yhteydessä.

Puhdistusmenetelmä:

Pese kaikki lika vedellä ja kuivaa kello huolellisesti kuivalla liinalla (suojaa kellon kuori vesiroiskeilta käärimällä se muovikelmuun tms.).
* Kun materiaali menettää joustavuutensa, ota yhteyttä valtuutettuun Seiko-huoltokeskukseen ja korvaa se uudella. Jos jatkat rannekkeen käyttöä sellaisenaan, se voi haljeta tai muuttua hauraaksi ajan myötä.