Verkkosivuston Tietosuojakäytännöt

Oy Perkko, Rälssintie 6, 00720 Helsinki,, Seiko Watch Europe B.V.  ja Seiko Watch Corporation tarjoavat niiden tuotteisiin liittyviä tietoja ja palveluja sekä yritysuutisia, työpaikkailmoituksia ja muuta liiketoimintaamme liittyvää tietoa internetin välityksellä.

Henkilötietojen suojaaminen sekä yksityisyyttä ja tietosuojaa koskevien lakien ja määräysten noudattaminen on tärkeää organisaatiollemme ja sen tytäryhtiöille. Pyrimme aina varmistamaan kuluttajien sekä liikekumppaniemme ja työntekijöidemme tietosuojaoikeuksien toteutumisen, kun käsittelemme heitä koskevia tietoja.

Nämä käytännöt koskevat vain henkilötietoja, jotka on kerätty SEIKO:n tai sen toimeksiannosta ja puolesta tietojenkäsittelijöinä toimivien kolmansien osapuolten ylläpitämien verkkosivustojen kautta ja joita käsitellään näissä käytännöissä määriteltyihin tarkoituksiin. Nämä käytännöt eivät koske verkon ulkopuolella kerättyjä henkilötietoja. Ne eivät myöskään koske kolmansien osapuolten verkkoresursseja, joihin verkkosivustomme on mahdollisesti linkitetty, jos resurssien sisältö tai tietosuojakäytännöt eivät ole meidän hallinnassamme.

Jos sinulla on kysyttävää näistä käytännöistä tai tietojen keräämistä, käyttöä ja luovuttamista koskevista käytännöistämme, ota meihin yhteyttä.

Kun näissä käytännöissä viitataan ”meihin” tai ”SEIKO:on”, sillä tarkoitetaan yleisesti Seiko Watch Europe B.V.:tä  ja Seiko Watch Corporationia, Oy Perkko:a (ja asiayhteydestä riippuen myös SEIKO:n tytäryhtiöitä).

Keitä me olemme?

Oy Perkko, Rälssintie 6, 00720 Helsinki, kellomyynti@perkko.fi tai Seiko Watch Corporationin tytäryhtiöt toimivat rekisterinpitäjänä suhteessa verkkosivustojemme kautta kerättyihin henkilötietoihisi ja käsittelevät niitä.

Henkilötietojesi kerääminen

Keräämme henkilötietoja verkossa verkkosivustojemme kautta. Yksityishenkilöt voivat käyttää monia verkkosivustojemme osia antamatta mitään henkilötietoja. Jos otat meihin yhteyttä ja päätät antaa henkilötietosi, kuten nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi, syöttämällä ne lomakkeille tai tietokenttiin sivustoillamme ja viestimällä kanssamme, keräämme nämä henkilötiedot ja käytämme niitä.

Kun vierailet verkkosivustoillamme, keräämme automaattisesti tietoja tietokoneestasi tai muusta elektronisesta laitteestasi, kuten IP-osoitteesi, pyyntösi päivämäärän ja kellonajan sekä seurantateknologioiden, kuten evästeiden, keräämät tiedot.

Lisätietoja evästeistä saat evästekäytännöistämme.

Miksi keräämme, käytämme ja jaamme henkilötietojasi

Käsittelemme henkilötietojasi soveltuvien lakien sallimassa tai edellyttämässä laajuudessa seuraaviin tarkoituksiin:

 

Ÿ   (i) SEIKO:n tuotteiden ja palvelujen myyminen sinulle, (ii) tilaamiesi SEIKO:n tuotteiden ja palvelujen laskutus, (iii) SEIKO:n tuotteiden ja palvelujen toimittaminen, (iv) jäsenille tarkoitettujen verkkopalvelujen toteuttaminen ja (v) sinun kanssasi tehdystä sopimuksesta aiheutuvien SEIKO:n velvoitteiden toteuttaminen (yhdessä ”Täytäntöönpanoon Liittyvät Tarkoitukset”)

Ÿ   (i) markkinointitietojen tarjoaminen SEIKO:n tuotteista ja palveluista, (ii) markkinointitoimien toteuttaminen (mukaan lukien erilaiset arvonnat ja jäsenpalvelut), (iii) kutsujen lähettäminen markkinointitapahtumiin, (iv) kutsujen lähettäminen kyselyihin ja markkinatutkimuksiin ja (v) kiinnostuksen kohteidesi analysointi SEIKO:n tuotteiden ja palvelujen parantamiseksi (yhdessä ”Markkinointitarkoitukset”)

Ÿ   kyselyihisi vastaaminen (”Yhteydenottotarkoitus”)

Ÿ   oikeuksiemme toteuttaminen ja valvominen sekä lakisääteisten velvoitteidemme suorittaminen

 

Henkilötietojesi käsittely Täytäntöönpanoon Liittyviin Tarkoituksiin, Markkinointitarkoituksiin ja Yhteydenottotarkoituksiin perustuu sinun suostumukseesi. Jos julkaisemme mielipiteitäsi ja valokuviasi verkkosivustollamme, julkaisemme vain tämän käytännön mukaisia tietoja saatuamme ensin sinun suostumuksesi. Voimme myös käsitellä henkilötietojasi oikeuksiemme toteuttamisen ja valvonnan sekä lakisääteisten velvoitteidemme toteuttamisen perusteella.

Voit myös kieltäytyä luovuttamasta henkilötietojasi meille. Jos et kuitenkaan anna tietojasi, sillä voi olla vaikutusta verkkosivuston käyttöön tai jotkin verkkosivustojemme ominaisuudet eivät välttämättä toimi täysin.

Henkilötietojesi jakaminen kolmansien osapuolten kanssa

Henkilötietosi on tarkoitettu meille, mutta niitä voidaan jakaa kolmansille osapuolille tietyissä olosuhteissa:

SEIKO-konsernin tytäryhtiöt: SEIKO voi jakaa henkilötietojasi SEIKO-konsernin tytäryhtiöiden kesken hallinnoidakseen SEIKO:n palveluja ja tuotteita, tarjotakseen sinulle asiakastukea, käsitelläkseen maksuja, kerätäkseen tietoa mieltymyksistäsi, lähettääkseen sinulle tietoja sinua mahdollisesti kiinnostavista tuotteista ja palveluista sekä hoitaakseen muita näissä käytännöissä kuvattuja toimia.

Palveluntarjoajat: Käytämme muita yrityksiä, edustajia tai urakoitsijoita toteuttamaan palveluita puolestamme tai auttamaan meitä SEIKO-palvelujen ja -tuotteiden tarjoamisessa. Voimme jakaa henkilötietoja seuraavantyyppisten palveluntarjoajien kanssa:

Ÿ  SEIKO-jälleenmyyjät

Ÿ  infrastruktuuri- ja IT-palvelujen tarjoajat, mukaan lukien sähköpostin arkistointi

Ÿ  markkinointi-, mainos- ja viestintätoimistot

Ÿ  luottotietotoimistot

Ÿ  tilintarkastajat ja neuvonantajat

Näillä palveluntarjoajilla voi olla pääsy henkilötietoihisi kyseisten palvelujen tarjoamisen yhteydessä. Annamme kuitenkin palveluntarjoajillemme vain sellaisia henkilötietoja, jotka ovat tarpeellisia niiden palvelujen suorittamisen kannalta, ja kiellämme tietojesi käytön mihinkään muuhun tarkoitukseen. Teemme kaikkemme varmistaaksemme, että palveluntarjoajamme huolehtivat henkilötietojesi tietoturvasta.

Lain sallimat kolmannet osapuolet: Tietyissä olosuhteissa voimme joutua luovuttamaan tai jakamaan henkilötietojasi noudattaaksemme laista tai muusta sääntelystä aiheutuvaa velvoitetta (meitä saatetaan esimerkiksi vaatia luovuttamaan henkilötietoja poliisille, sääntelyviranomaisille, valtion virastoille tai oikeus- tai hallintoviranomaisille).

Voimme myös luovuttaa henkilötietojasi kolmansille osapuolille, jos luovuttaminen on sekä lain mukaan sallittua että välttämätöntä oikeuksiemme suojelemiseksi tai puolustamiseksi, kansalliseen turvallisuuteen tai lainvalvontaan liittyen, sopimuksiemme täytäntöönpanemiseksi tai sinun tai muiden ihmisten oikeuksien suojelemiseksi.

Liiketoiminnan siirtoihin liittyvät kolmannet osapuolet: Voimme siirtää henkilötietojasi kolmansille osapuolille yrityssaneerauksen, rakennejärjestelyn, sulautumisen, yrityskaupan tai liiketoimintasiirron yhteydessä edellyttäen, että vastaanottava osapuoli suostuu käsittelemään henkilötietojasi näiden käytäntöjen mukaisesti.

Emme myy henkilötietojasi kolmansille osapuolille.

Huomaa, että verkkosivustoillamme voi ajoittain olla linkkejä liikekumppaniemme tai tytäryhtiöidemme verkkosivustoille. Huomaa, että näillä verkkosivustoilla on omat tietosuojakäytäntönsä, emmekä voi vaikuttaa siihen, kuinka ne mahdollisesti käyttävät henkilötietojasi. On suositeltavaa tarkistaa kolmansien osapuolten verkkosivustojen tietosuojakäytännöt, ennen kuin annat niille henkilötietojasi.

Henkilötietojen siirto oman maasi ulkopuolelle

SEIKO-konsernin tytäryhtiöt ja palveluntarjoajamme voivat siirtää henkilötietojasi asuinmaasi ulkopuolelle ja käsitellä niitä siellä. Ryhdymme kaikkiin kohtuudella tarpeellisiin toimiin varmistaaksemme, että henkilötietojasi käsitellään turvallisesti ja näiden käytäntöjen sekä sovellettavan tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Eurooppalaista tietosuojalainsäädäntöä sovellettaessa tähän kuuluu vakiosopimuslausekkeiden (tai vastaavien toimenpiteiden) käyttö Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolisen osapuolen kanssa.

Henkilötietojesi suojaaminen

Noudatamme tarkasti henkilötietojen käsittelyä koskevia sääntöjä niiden arkaluonteisuuden mukaan. Olemme toteuttaneet teknisiä ja organisatorisia toimenpiteitä hallussamme olevien henkilötietojen suojaamiseksi luvattomalta käytöltä, paljastamiselta, muuttamiselta tai tuhoamiselta.  Näihin toimenpiteisiin sisältyy hallinnollisia, teknisiä ja fyysisiä suojatoimenpiteitä, kuten henkilötietoihin pääsyn rajoittaminen vain niihin työntekijöihin ja valtuutettuihin palveluntarjoajiin, jotka tarvitsevat kyseisiä tietoja näissä käytännöissä kuvattuja tarkoituksia varten.

Lasten yksityisyyden suoja

Sivustomme voi tarjota valinnaisia ominaisuuksia alle 16-vuotiaille lapsille ja saattaa kerätä lasten henkilötietoja. Kun tarjoamme tällaisia ominaisuuksia, pyydämme ilmoittamaan lapsen vanhemman nimen ja yhteystiedot varmistaaksemme, että vanhemmilta saadaan todennettavissa oleva suostumus ennen lasten henkilötietojen keräämistä, käyttöä tai luovuttamista.

Alle 16-vuotiaiden asiakkaiden tulee ilmoittaa vanhemmilleen, että he tarvitsevat näiden suostumuksen henkilötietojensa käsittelyyn, näytettävä nämä käytännöt vanhemmilleen, ilmoitettava meille vähintään yhden vanhemman nimi ja yhteystiedot sekä pyydettävä vanhempiensa suostumus henkilötietojensa käsittelyyn.

Sinun oikeutesi

Sinulla on sovellettavien lakien ja määräysten mukaisesti seuraavat oikeudet:

Ÿ   Pääsy henkilötietoihin. Sinulla on oikeus saada meiltä vahvistus siitä, että sinua koskevia henkilötietoja käsitellään tai että niitä ei käsitellä. Jos näitä henkilötietoja käsitellään, sinulla on oikeus saada pääsy henkilötietoihin. Sinulla on oikeus saada jäljennös käsiteltävistä henkilötiedoista.

Ÿ   Tietojen oikaiseminen. Sinulla on oikeus vaatia, että oikaisemme sinua koskevat epätarkat tai virheelliset henkilötiedot, joita käsittelemme.

Ÿ   Tietojen poistaminen. Sinulla on oikeus pyytää, että poistamme käsittelemämme sinua koskevat henkilötiedot. Meillä ei kuitenkaan ole velvollisuutta tehdä niin, jos meidän on säilytettävä kyseiset tiedot oikeudellisen velvoitteen noudattamiseksi tai oikeudellisen vaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi.

Ÿ   Käsittelyn rajoittaminen. Sinulla on oikeus rajoittaa henkilötietojesi käsittelyä, jos uskot, että kyseiset tiedot ovat virheellisiä, käsittelymme on laitonta tai että kyseisiä tietoja ei enää tarvita tiettyyn tarkoitukseen ja jos emme voi poistaa tietoja lakisääteisen tai muun velvoitteen vuoksi tai koska et halua meidän poistavan niitä.

Ÿ   Tietojen siirtäminen. Sinulla on oikeus saada meidän hallussamme olevat, sinua koskevat henkilötiedot jäsennellyssä ja sähköisessä muodossa sekä oikeus siirtää kyseiset tiedot toiselle rekisterinpitäjälle, jos (1) sinä olet toimittanut kyseiset henkilötiedot meille ja (2) me käsittelemme kyseisiä henkilötietoja suostumuksesi tai kanssasi tekemämme sopimuksen perusteella.

Ÿ   Käsittelyn vastustaminen. Jos oikeudellinen peruste henkilötietojesi käsittelylle on meidän oikeutettu etumme, sinulla on oikeus vastustaa tällaista käsittelyä henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella. Noudatamme pyyntöäsi, ellei meillä ole käsittelylle huomattavan tärkeitä ja perusteltuja syitä, jotka syrjäyttävät sinun etusi ja oikeutesi, tai jos käsittelyn jatkaminen on tarpeen oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi.

Ÿ   Suostumuksen peruuttaminen. Jos olet antanut suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn, sinulla on milloin tahansa oikeus peruuttaa suostumuksesi maksutta. Tämä koskee myös markkinointiviesteistä kieltäytymistä.

Oman yksityisyytesi ja turvallisuutesi vuoksi saatamme vaatia sinua todistamaan henkilöllisyytesi tai toimittamaan lisätietoja ennen pyyntösi toteuttamista, jos meillä olevat tiedot eivät riitä pyyntösi täyttämiseen. Pyrimme toimittamaan pyydetyt tiedot tai tekemään pyydetyt muutokset soveltuvan lainsäädännön mukaisesti.

Sinulla on myös oikeus tehdä valitus paikalliselle tietosuojaviranomaiselle soveltuvien lakien mukaisesti, jos uskot, että emme ole noudattaneet soveltuvaa henkilötietolainsäädäntöä.

Jos asut tai valitukseen liittyvä asia on tapahtunut toisessa ETA-jäsenvaltiossa, luettelo ETA-maiden paikallisista tietosuojaviranomaisista on saatavilla täältä:

https://edpb.europa.eu/about-edpb/about-edpb/members_fi

Henkilötietojesi säilytysaika

Säilytämme henkilötietoja yleisesti ottaen niin kauan kuin on kohtuudella tarpeen sitä nimenomaista liiketoiminnallista tarkoitusta varten, johon ne on kerätty, ja niin kauan kuin käytät verkkosivustojamme. Joissakin tapauksissa voimme olla velvoitettuja säilyttämään tietoja pidemmän aikaa liiketoimintaamme sovellettavien lakien tai määräysten perusteella. Pyrimme mahdollisuuksien mukaan anonymisoimaan tiedot tai poistamaan tarpeettomat tunnistetiedot tietueista, joita meidän on mahdollisesti säilytettävä niiden alkuperäistä säilytysaikaa pidempään. Kun henkilötietoja ei enää tarvita, poistamme tai anonymisoimme ne mahdollisimman pian.

Yhteystiedot

Klikkaa tästä, jos sinulla on kysyttävää näistä käytännöistä tai yksityisyyden suojaan liittyvistä käytännöistämme.

Jos esität kysymyksesi verkossa, keräämme joitakin henkilötietojasi, kuten sähköpostiosoitteesi, nimesi ja osoitteesi. Tietoja käytetään tiedusteluusi vastaamiseen. Jos hyväksyt henkilötietojesi keräämisen ja käytön, tutustu näihin käytäntöihin, valitse suostumusruutu alla olevasta ”Verkkokyselyt” -osiosta ja klikkaa painiketta. Se avaa meille valmiiksi osoitetun sähköpostiviestin, jossa voit esittää kysymyksesi.

Huomaa, että kyselysi luonteesta riippuen voimme jakaa henkilötietosi asianomaisista tuotteista tai mainonnasta vastaavalle tytäryhtiöllemme, jotta yritys voi vastata tiedusteluusi.

Henkilötietoja koskevat kyselyt

kellomyynti@perkko.fi

Näiden käytäntöjen päivitykset

Voimme päivittää näitä käytäntöjä ajoittain. Pidätämme oikeuden muuttaa tai poistaa näiden käytäntöjen osia sekä tehdä lisäyksiä näihin käytäntöihin. Ilmoitamme käytäntöjen muutoksista näiden verkkosivustojen kotisivulla.

 

Nämä käytännöt on päivitetty viimeksi 23.11.2021